joi, 1 martie 2018

Cum sa cumperi un laptop second hand.

Cand doriti sa achizitionati un laptop second hand, pentru a fi siguri ca nu faceti alegeri gresite, ar trebui sa urmariti cei mai importanti 2 pasi in alegerea unui laptop, si anume:

1. In primul rand, este necesar sa stabiliti activitatea sau activitatile la care laptopul este cel mai frecvent folosit, pentru a gasi cea mai potrivita varianta. Spre exemplu:
Daca achizitionati laptopul pentru a-l folosi cel mai adesea in deplasari de serviciu, utilizand doar cateva programe, cum ar fi cele de contabilitate, de gestiune, documente si fisiere mici, si este necesara o conexiune la retea, atunci prioritate au dimensiunile reduse, conexiunile la retea in numar cat mai mare (wifi, bluetooth) si o configuratie de nivel mediu, cu un procesor sigle core sau dual core de 1.5-2.5Ghz, cu 512-1Gb memorie ram.

Daca va aflati in pozitia in care aveti nevoie de un laptop ieftin care va este de folos mai mult ca mijloc de comunicare in deplasari sau de acasa, prioritatile trebuie sa fie facilitatile multimedia, de exemplu webcam, microfon si boxe incorporate, port docking,  conexiunile la retea (wifi, bluetooth) si o configuratie putin  mai puternica, adica un procesor single core sau dual core, core 2 duo 1.5-3.0Ghz, 1Gb RAM.

In cazul in care achizitionati un laptop second hand doar pentru biroul de la serviciu, unde va sunt necesare diverse aplicatii, browsere internet, chat, email, se va pune accent pe un numar cat mai mare de porturi, de orice tip,  pentru a putea face legaturi intre laptop si perifericele din birou, cu faxul, telefonul sau imprimanta; un display potrivit ca marime, de exemplu 14 inci pentru a nu obosi vederea, iar spatiul de stocare al datelor si cel de backup sa fie cat mai mare.

Daca insa doriti sa scapati de toate cablurile unui desktop si cumparati un laptop second hand pentru biroul de acasa, pe care il veti folosi in special pentru internet, muzica, filme si poate chiar cateva jocuri, atunci prioritate au un display de 14-15 inci minim, spatiul de stocare sa fie suficient de mare pentru datele personale, iar conexiunile in numar cat mai mare.

2. In urma stabilirii acestor prioritati, urmatorul pas este de a studia preturile pietei in functie de necesitatile fiecaruia.


– Cautati laptopuri second hand cu configuratiile dorite si preturile acestora.
– Comparati configuratiile si pretul.
– Alegeti cele mai potrivite variante pentru necesitatile dumneavoastra.
– Interesati-va de serviciile acordate de catre vanzator.

Acestia sunt cei mai importanti pasi in achizitionarea unui laptop second hand, iar restul detaliilor privind culoarea, brandul, accesoriile si perifericele  difera in functie de preferintele fiecaruia dintre noi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu